آشنایی با مفهوم توسعه مهارت های فردی
” توسعه مهارتهای فردی شما را به نسخه بهتری از خودتان تبدیل میکند. “
توسعه مهارتهای فردی به معنای تلاش برای دستیابی به حداکثر پتانسل ذاتی هر فرد است و شامل فعالیت هایی است که سبب شناخت و آگاهی انسان نسبت به توانایی های خود و ارتقاء این توانایی ها به منظور زندگی بهتر می شود. توسعه فردی نه تنها کیفیت زندگی شخصی افراد را بهبود می دهد بلکه نقش مهمی در کیفیت زندگی اجتماعی داراست.
توسعه فردی از سالهای اولیه زندگی در خانواده آغاز می شود و سپس در مدرسه ادامه می یابد ولی مهمترین بخش این فرآیند بایستی مادام العمر توسط خود شخص به عنوان یک بالغ و به صورت خودآموز پیگیری شود. از جمله مهمترین مهارتها در حوزه توسعه فردی عبارتند از: مهارت ارتباط مؤثر با دیگران، مدیریت هیجانات، افزایش تابآوری، مهارتهای حل مسئله، قاطعیت ورزی، تفکر انتقادی، انعطاف پذیری، قابل اعتماد بودن، مهارت تصمیم گیری، مدیریت استرس، کنترل خشم، مدیریت زمان، برنامه ریزی، افزایش اعتماد به نفس، افزایش عزت نفس، تلاش برای شاد بودن و استفاده بهینه از شرایط و موقعیتها، تسلط کلامی، فن بیان، مطالعه مؤثر، بهبود مهارتهای نوشتاری، افزایش تمرکز، کشف و پرورش استعدادهای درونی، مهارت قانع کردن دیگران، افزایش هوش هیجانی و بسیاری موارد دیگر.
” امروزه برای بدست آوردن یک شغل مهارتهای فردی به اندازه مهارتهای حرفه ای دارای اهمیت هستند. “
نه تنها بسیاری از ناکامیهای ما در زندگی شخصی از ضعف در حوزه مهارتهای فردی ناشی می شود بلکه در حوزه زندگی اجتماعی، به دست آوردن شغل دلخواه و یا شروع یک کسب وکار مهارتهای فردی نقش کلیدی بازی می کنند. برای مثال شخصی را در نظر بگیرید که در گفتگو با دیگران و بیان احساسات، نظرات و عقاید خود مشکل دارد. او نمی تواند کلمات مناسبی برای بیان آنچه در ذهن و یا قلب دارد بیابد و معمولاً بعد از هر گفتگو افراد منظور او را به طور کامل و یا حتی به درستی متوجه نمی شوند، چنین فردی نه تنها در روابط عاطفی با نزدیکان دچار مشکلات جدی می شود بلکه در محیط کار نیز نمی تواند اطلاعات و نظرات خود را آنگونه که باید به دیگران منتقل کند و لذا سایرین نمی توانند ظرفیت و توانایی های واقعی او را بشناسند.
امروزه بسیاری از کارفرمایان به دنبال به کارگیری افرادی هستند که در کنار مهارتهای حرفهای مهارتهای فردی مورد نیاز سازمان را نیز داشته باشند زیرا این مهارتها سبب می شوند که فرد بتواند تواناییهای حرفهای خود را بهتر مدیریت و ابراز کند و با سایر اعضای سازمان ارتباط کارآمدتری داشته باشد. پنج مورد از مهمترین مهارتهای فردی که کارفرمایان به دنبال آن هستند عبارتند از: تفکر انتقادی، انعطاف پذیری و قابل اعتماد بودن، توانایی حل مسئله، مهارت ارتباط های بین فردی و خودانگیزشی بودن.
خوشبختانه مهارتهای فردی الزاماً ذاتی نیستند و از طریق آموزش و تمرین قابل فراگیری و رشد هستند. در مطالب بعدی در مورد مهارتهای فردی اطلاعات بیشتری در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم. شما می توانید مهارتهای فردی مورد نیاز خود را برای ما ارسال کنید تا آنها را در اولویت ارائه قرار دهیم.